Middelbaar beroepsonderwijs

Stage lopen in een ander land, tweetalig onderwijs of een docentenuitwisseling met buitenlandse vakgenoten. Internationalisering is een cruciaal onderdeel in het mbo dat studenten opleidt tot wereldburgers.

Inspiratieboekje ‘Werelds mbo!’

Bent u benieuwd naar de internationaliseringsactiviteiten van andere mbo-scholen? Het inspiratieboekje laat met acht praktijkvoorbeelden zien hoe ze vorm geven aan internationalisering:

Werelds mbo!(6.6 MB)

Wilt u liever een Engelse variant? Kijk dan op onze Engelstalige website.

Inspiratie en best practices

Verschillende mbo-instellingen werken actief aan internationalisering. Bekijk de inspirerende voorbeelden. Heeft u een bijzonder project om uw opleiding internationaler te maken? Nomineer uzelf dan voor de Orange Carpet Award.

De grens over

Internationaliseren in eigen omgeving

  • Tweetalig mbo: Maak kennis met dit nieuwe programma en netwerk. Met aandacht voor Content and Language Integrated Learning (CLIL-didactiek).
  • eTwinning: www.etwinning.net is een gratis en veilig platform waar docenten en studenten uit Europa elkaar vinden en samenwerken aan projecten.

Expertise verwerven

Via onze EP-Nuffic Academy bieden we leermodules en trainingen over internationalisering in het onderwijs. Bekijk ze op www.internationalisering.nl.

Vragen over internationalisering? Wij helpen u graag op weg.

Laatste wijziging: 06-02-2017 14:40
Kwam deze informatie van pas?