Nascholing

De eTwinning Helpdesk organiseert regelmatig bijeenkomsten in binnen- en buitenland voor beginners en gevorderden. De meeste van deze bijeenkomsten zijn kosteloos of worden grotendeels door ons betaald. Voor alle bijeenkomsten geldt wel dat er vooraf geregistreerd moet worden.

Soorten bijeenkomsten:

Studiemiddag op school 

Als u interesse heeft in het organiseren van een studiemiddag op uw school, stuur dan een e-mail met motivatie naar etwinning[at]epnuffic.nl. Dit kan tot zes weken van tevoren.

Een eTwinning-ervaringsdeskundige komt graag bij u langs op school om een workshop te geven aan meer dan tien docenten. Tijdens deze workshop leert u over de mogelijkheden van eTwinning en oefent u met de middelen die eTwinning biedt. Leer hoe u contact kunt leggen met Europese collega’s en kijk hoe u leerlingen kunt laten samenwerken met leeftijdsgenoten in het buitenland.

De workshop neemt ongeveer 120 tot 150 minuten in beslag en is kosteloos. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Om in aanmerking te komen voor de workshop dient uw school aan een paar voorwaarden te voldoen.

Voorwaarden Studiemiddag op school:

  1. Er doen tien tot twintig personen mee aan de workshop.
  2. De directie of een afdelingshoofd is aanwezig bij de workshop.
  3. Alle deelnemers registreren zich vooraf via www.etwinning.net.
  4. Er zijn een beamer, internetverbinding en geluid aanwezig om een presentatie te kunnen geven. 
  5. Er is een computerlokaal met minimaal één computer per twee deelnemers voor het tweede gedeelte van de workshop.
  6. Direct na afloop vullen de deelnemers een evaluatieformulier in, zodat zij vervolgens hun certificaat overhandigd krijgen. 
  7. Na zes maanden nemen wij weer contact met u op om te zien hoe het gaat.

Online studiesessie

Voor een groep van twee tot tien personen kunt u een online studiesessie aanvragen. Ook dit kan tot zes weken van tevoren worden aangevraagd per mail. Tijdens deze ongeveer twee uur durende online sessie bespreken we de mogelijkheden van eTwinning. We gaan door alle belangrijke pagina’s heen. U leert op welke manier u projectpartners kunt vinden. En hoe u uiteindelijk samen met uw leerlingen gaat samenwerken in de TwinSpace.

Nieuw webinar: vind een partner in Oekraïne

Staat u geregistreerd op etwinning.net en wilt u samenwerken met leraren uit Oekraïne? Dan is dit uw kans! Op dinsdag 11 oktober, 8 november en 22 november 2016 organiseren we een partner finding webinar van 18.00 tot 19.15 uur.

Het doel van dit webinar is om een kort project uit te voeren met leraren uit deze landen. Onder onze begeleiding werkt u een aantal weken samen met twee of drie leraren met dezelfde interesse aan een eenvoudig project. Zo kunt u meemaken hoe samenwerking met twee bijzondere Europese landen in de praktijk gaat en het kost weinig tijd.

We selecteren vijf leraren die lesgeven aan leerlingen tussen de 10 en 18 jaar.

Deadline voor aanmelden: 1 november 2016.

Voorwaarden: u bent geregistreerd op www.etwinning.net en u bent beschikbaar op alle drie de data en tijdstippen.

Meld u nu aan!

Online cursus: Ga van start met een eTwinning-project! 

Deze online cursus richt zich op Vlaamse en Nederlandse leerkrachten die van start willen gaan met een eTwinning-project. De cursus bestaat uit drie online video-conferenties van 35 tot 45 minuten. De sessies vinden plaats in drie opeenvolgende weken.

Contactseminar 

Een paar keer per jaar organiseert EP-Nuffic een contactseminar met vier tot acht andere landen in Europa. Hier komen veertig tot zestig deelnemers bij elkaar om projectpartners te vinden, een projectplan te maken en een project te starten. Het gebruik van eTwinning staat hierbij centraal. EP-Nuffic vergoedt de verblijfs- en conferentiekosten en organiseert het verblijf en de conferentie. Het enige wat u zelf moet doen is de reis boeken. Deze is voor eigen rekening.

Europese eTwinning Workshops (PDW) 

Elk jaar organiseren de eTwinning Helpdesks (NSS) in verschillende Europese landen eTwinning-workshops, zogenoemde Professional Development Workshops (PDW’s). Hier komen zo’n honderd leerkrachten en docenten uit alle Europese eTwinning-landen bij elkaar om te netwerken en zichzelf te professionaliseren aan de hand van een bepaald thema. 

Tijdens deze dagen leert u nieuwe leeractiviteiten die u kunt gebruiken tijdens een project. Naast de verschillende workshops is er ook tijd om kennis te maken met andere Europese leerkrachten en kunt u samen ideeën uitwisselen.

European Learning Events en eTwinning Live Events

Via de Europese eTwinning-website kunt u als u geregistreerd bent gratis online trainingen volgen. U kunt zich hiervoor een paar weken voor aanvang aanmelden via uw eTwinning Live account (u moet ingelogd zijn). Voor de meeste trainingen geldt een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

Nationale eTwinning Dag 

Eén keer per jaar, in oktober, staat eTwinning in het teken van de Nationale eTwinning Dag! De Nationale eTwinning Dag is bedoeld voor po-, vo- en mbo-docenten, coördinatoren en schoolleiders, waarbij kennis van eTwinning niet vereist is. Op deze dag worden de nationale eTwinning-prijzen uitgereikt en worden talloze inspirerende workshops gegeven.

Zodra de precieze datum bekend is, vindt u die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Internationale eTwinning Conferentie 

Ieder jaar organiseert de CSS samen met de NSS (van het land waar de conferentie dat jaar plaatsvindt) de Internationale eTwinning Conferentie. Tijdens deze meerdaagse conferentie komen rond de vijfhonderd genodigden (leerkrachten, schoolleiders, internationale deskundigen, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, etc.) uit heel Europa om workshops te volgen en te netwerken.

Zodra de precieze datum bekend is, vindt u die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Online cursus TwinSpace

Woensdag 2 november 2016, van 16.00-17.30 uur

Tijdens deze online cursus wordt uitgelegd hoe u samen met uw collega’s uit het buitenland aan de slag kunt gaan in de TwinSpace. Deze cursus is bedoeld voor eTwinners die onlangs begonnen zijn met eTwinning en op het punt staan om een project te registreren of dit op korte termijn gaan doen.

Aanmelden kan tot maandag 31 oktober, via etwinning[at]epnuffic.nl

Internationalisering verankeren in de school

Internationalisering structureel onderbrengen in het onderwijsprogramma, hoe doet u dat? Door een beleidsplan te schrijven met een onderwijsvisie, door doelen te stellen en na te denken over een weg om deze doelen te bereiken. EP-Nuffic Academy biedt e-learning modules voor het schrijven van een beleidsplan. De module is speciaal bedoeld voor schoolleiders en coördinatoren internationalisering.
 
Begin 2017 organiseert EP-Nuffic een vervolgworkshop voor geïnteresseerden met concrete vragen. 
Zodra de precieze datum bekend is, vindt u die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Future Classroom Lab 

The European Schoolnet organiseert meerdere malen per jaar diverse workshops in haar Future Classroom Lab in Brussel. Per jaar verschillen de workshops waar u zich voor kunt opgeven. De workshops zijn bedoeld voor leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs. Kennis van eTwinning is geen vereiste.

Zodra de precieze datum bekend is, vindt u die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Meer informatie

Voor verdere vragen over de evenementen en nascholing rondom eTwinning kunt u contact opnemen met ons via:

etwinning[at]epnuffic.nl
070-4260 260

Laatste wijziging: 17-11-2016 11:55
Kwam deze informatie van pas?