Nascholing

De eTwinning Helpdesk organiseert regelmatig bijeenkomsten in binnen- en buitenland voor beginners en gevorderden. De meeste van deze bijeenkomsten zijn kosteloos of worden grotendeels door ons betaald. Voor alle bijeenkomsten geldt wel dat je je vooraf moet registreren.

Soorten bijeenkomsten:

Studiemiddag op school 

Als je interesse hebt in het organiseren van een studiemiddag op jouw school, stuur dan een e-mail met motivatie naar . Dit kan tot zes weken van tevoren.

Een eTwinning-ervaringsdeskundige komt graag bij je langs op school om een workshop te geven aan meer dan tien docenten. Tijdens deze workshop leer je over de mogelijkheden van eTwinning en oefen je met de middelen die eTwinning biedt. Leer hoe je contact kunt leggen met Europese collega’s en kijk hoe je leerlingen kunt laten samenwerken met leeftijdsgenoten in het buitenland.

De workshop neemt ongeveer 120 tot 150 minuten in beslag en is kosteloos. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Om in aanmerking te komen voor de workshop dient je school aan een paar voorwaarden te voldoen.

Voorwaarden Studiemiddag op school:

  1. Er doen tien tot twintig personen mee aan de workshop.
  2. De directie of een afdelingshoofd is aanwezig bij de workshop.
  3. Alle deelnemers registreren zich vooraf via www.etwinning.net.
  4. Er zijn een beamer, internetverbinding en geluid aanwezig om een presentatie te kunnen geven. 
  5. Er is een computerlokaal met minimaal één computer per twee deelnemers voor het tweede gedeelte van de workshop.
  6. Direct na afloop vullen de deelnemers een evaluatieformulier in, zodat zij vervolgens hun certificaat overhandigd krijgen. 
  7. Na zes maanden nemen wij weer contact met je op om te zien hoe het gaat.

Online studiesessie

Voor een groep van twee tot tien personen kun je een online studiesessie aanvragen. Ook dit kan tot zes weken van tevoren worden aangevraagd per mail. Tijdens deze ongeveer twee uur durende online sessie bespreken we de mogelijkheden van eTwinning. We gaan door alle belangrijke pagina’s heen. Je leert op welke manier je projectpartners kunt vinden. En hoe je uiteindelijk samen met je leerlingen gaat samenwerken in de TwinSpace. 

Online cursus: Ga van start met een eTwinning-project! 

Deze online cursus is voor Vlaamse en Nederlandse leerkrachten die een eTwinning-project willen starten. De cursus bestaat uit drie online videoconferenties van 60 minuten en is vanuit huis te volgen. De sessies zijn op 7, 14 en 21 maart. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat. Kijk op internationalisering.nl voor meer informatie of meld je direct aan door te mailen naar .

Contactseminar 

Een paar keer per jaar organiseert Nuffic een contactseminar met vier tot acht andere landen in Europa. Hier komen veertig tot zestig deelnemers bij elkaar om projectpartners te vinden, een projectplan te maken en een project te starten. Het gebruik van eTwinning staat hierbij centraal. Nuffic vergoedt de verblijfs- en conferentiekosten en organiseert het verblijf en de conferentie. Het enige wat je zelf moet doen is de reis boeken. Deze is voor eigen rekening.

Europese eTwinning Workshops (PDW) 

Elk jaar organiseren de eTwinning Helpdesks (NSS) in verschillende Europese landen eTwinning-workshops, zogenoemde Professional Development Workshops (PDW’s). Hier komen zo’n honderd leerkrachten en docenten uit alle Europese eTwinning-landen bij elkaar om te netwerken en zichzelf te professionaliseren aan de hand van een bepaald thema. 

Tijdens deze dagen leer je nieuwe leeractiviteiten die je kunt gebruiken tijdens een project. Naast de verschillende workshops is er ook tijd om kennis te maken met andere Europese leerkrachten en kun je samen ideeën uitwisselen.

European Learning Events en eTwinning Live Events

Via de Europese eTwinning-website kun je als je geregistreerd bent gratis online trainingen volgen. Je kunt je hiervoor een paar weken voor aanvang aanmelden via je eTwinning Live account (je moet ingelogd zijn). Voor de meeste trainingen geldt een beperkt aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

Nationale eTwinning Dag 

Eén keer per jaar, in oktober, staat eTwinning in het teken van de Nationale eTwinning Dag! De Nationale eTwinning Dag is bedoeld voor po-, vo- en mbo-docenten, coördinatoren en schoolleiders, waarbij kennis van eTwinning niet vereist is. Op deze dag worden de nationale eTwinning-prijzen uitgereikt en worden talloze inspirerende workshops gegeven.

Zodra de precieze datum bekend is, vind je die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Internationale eTwinning Conferentie 

Ieder jaar organiseert de CSS samen met de NSS (van het land waar de conferentie dat jaar plaatsvindt) de Internationale eTwinning Conferentie. Tijdens deze meerdaagse conferentie komen rond de vijfhonderd genodigden (leerkrachten, schoolleiders, internationale deskundigen, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, etc.) uit heel Europa om workshops te volgen en te netwerken.

Zodra de precieze datum bekend is, vind je die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Internationalisering verankeren in de school

Internationalisering structureel onderbrengen in het onderwijsprogramma, hoe doe je dat? Door een beleidsplan te schrijven met een onderwijsvisie, door doelen te stellen en na te denken over een weg om deze doelen te bereiken. Nuffic Academy biedt e-learning modules voor het schrijven van een beleidsplan. De module is speciaal bedoeld voor schoolleiders en coördinatoren internationalisering.
 
Begin 2017 organiseert Nuffic een vervolgworkshop voor geïnteresseerden met concrete vragen. 
Zodra de precieze datum bekend is, vind je die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Future Classroom Lab 

The European Schoolnet organiseert meerdere malen per jaar diverse workshops in haar Future Classroom Lab in Brussel. Per jaar verschillen de workshops waar je je voor kunt opgeven. De workshops zijn bedoeld voor leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs. Kennis van eTwinning is geen vereiste.

Zodra de datum bekend is, vind je die in de lijst met eTwinning-activiteiten.

Meer informatie

Voor verdere vragen over de evenementen en nascholing rondom eTwinning kun je contact opnemen met ons via:


070 - 4260 260

Laatste wijziging: 30-06-2017 13:38